Aircoservice vanDIGO


Airco Check € 9,95.

Ook uw airco heeft regelmatig onderhoud nodig. Zorg dat uw airco in optimale conditie blijft. Dit voorkomt problemen met de airco en u heeft minder snel last van nare luchtjes, brandende ogen of geïrriteerde luchtwegen.Wilt u weten, hoe goed uw airco werkt en of deze de temperatuur nog onder controle houdt? Kom dan langs of bel voor een  Airco Check. Wij  controleren de  werking door de uitstroomtemperatuur te meten en te controle op vervuiling

Airco well + fresh up €29.95
Bij deze behandeling wordt de airco gecontroleerd en de interieurfilter gedemonteerd en verfrist. De onaangename geuren zullen verdwijnen en de behandeling zorgt voor een zuivere, frisse lucht en optimale koeling.

Airco afvullen R134a + fresh up €119
Airco wordt getest op functioneren. Systeem wordt leeggehaald en gevacumeerd. Vervolgens wordt het airco systeem onder hoge druk met de juiste hoeveelheid koudemiddel afgevuld. Interieurfilteromgeving wordt vervolgens verschoond met de airco refresher.

Airco well TOTAL  €89
Hierbij wordt de airco gecontroleerd en zal er een uitgebreide reiniging van interieurfilter omgeving, ventilatie kanalen en verdamper plaats vinden. Op deze manier zullen onaangename geuren worden verwijderd met behulp van speciaal gereedschap, waardoor we diep in de airco kunnen doordringen. Met deze Airco Servicebeurt wordt ook het koudemiddel van uw airco vervangen en gerecycled.  Uw airco werkt en koelt weer optimaal.

Airco afvullen R134a + reinigen van compleet systeem €189
Bij deze beurt wordt de airco aan speciaal airco meet apparatuur gehangen, waarbij de hoge en lage druk in het systeem wordt gemeten. Bovendien wordt getest of de airco voldoende koelt. Een airco verliest en/of verdampt per jaar gemiddeld 10% van het koudemiddel. Naast het vervangen van het koudemiddel en de compressieolie voeren onze specialisten een druktest, lektest en eindcontrole uit. Interieurfilteromgeving, verdamper en ventilatiekanalen worden uitgebreid gereinigd met de drukbekerpistool. Kortom; uw airco is weer klaar voor de elk jaargetij!

 

Tips gebruik airco van uw auto

Met onze tips kunt u energie besparen en uw airco in goede conditie houden. Koel een erg warme auto eerst met open ramen en deuren, zodat de meeste warmte kan vervliegen. Schakel de airco vijf minuten voor aankomst uit: zo beperkt u condensvorming en daarmee de kans op schimmel. Zet uw airco minimaal eens per week tien minuten aan, ook in de winter. Dit voorkomt lekkages door uitdroging en nare luchtjes door stilstand. Ten slotte: laat uw airco jaarlijks gratis controleren!

Hoe werkt het airco systeem van uw auto?

Instromende (warme) buitenlucht wordt door de airco afgekoeld. De airco van een auto bestaat uit een gesloten systeem waarin onder druk een koudemiddel wordt rondgepompt. Het is een natuurkundig principe: door verandering van druk kan de temperatuur worden beïnvloed. De specialisten van de Vakgarage in uw regio vertellen u graag meer over de werking van uw airco.

 De airco van een auto heeft verschillende onderdelen.

-Compressor verplaatst het (lage druk) gasvormige koudemiddel naar de condensor (hoge druk).
-Het opgewarmde koudemiddel wordt door de condensor gepompt. Hier staat het zijn warmte af aan de rijwind of middels een fan. Door de temperatuursdaling wordt het middel vloeibaar.
-De filterdroger verwijdert vuil en vocht.
-Het vloeibare koudemiddel in de auto airco nog steeds onder hoge druk, stroomt naar het expansieventiel. Dat reduceert de druk door een geringe hoeveelheid koudemiddel door te laten.
-In de verdamper wordt het koude middel weer gasvormig. Door de drukverlaging gaat het koken. Dit ontrekt warmte aan de buitenlucht. De aanjager blaast deze koele lucht langs de verdamper in de auto.

Coole tips

Zet de airco minstens één keer per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages en nare luchtjes.
Zet de airco niet te koud. Het verschil met de buitentemperatuur kan het best niet groter zijn dan 6 graden.
Zet voor vertrek kort de deuren of ramen open, zodat de meeste warmte verdwenen is.

Maak hier uw online werkplaatsafspraak