Autobedrijf DIGO is in 1955 opgericht door twee enthousiaste vrienden, die werkzaam waren in hetzelfde garagebedrijf nl. Joop Ditewig en Leen Gooswilligen. De twee eerste letters van de achternaam Di en Go vormden de naam DIGO. In Schipluiden werd een oude kerk aangekocht en omgebouwd tot garage. Na ongeveer een jaar besloot Leen ermee te stoppen. Joop ging alleen verder.
 
In eerste instantie was DIGO een universeel bedrijf, waar landbouwvoertuigen en auto's werden verkocht. Later werden zij dealer voor Warthburg en naar Opel was toen zeer veel vraag. In 1973 kwam Joop Ditewig in aanraking met Toyota. Hij was meteen verkocht. De kwaliteit en de filosofie van de Japanners trok hem wel aan. Hij werd dan ook een van de eerste Toyota dealers.

Veelal werden de auto's en landbouw werktuigen gewoon bij de klant thuis verkocht, maar met een dealerschap kwam er aandacht voor uitstraling. Een showroom  en een ruime werkplaats werd een must. Aan de Rijksstraatweg in Schipluiden werd een splinternieuw pand voor Toyota gebouwd. De landbouw bleef aan de Singel in Schipluiden gevestigd. Hier werd de basis gelegd voor het Toyotadealerschap voor Delft en omstreken. We groeiden enorm en de mensen gingen graag het ritje maken naar Schipluiden. We hadden een haal en brengservice van Delft naar Schipluiden en omgekeerd. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt.

Het pand aan de Singel werd specifiek een  werkplaats voor de DIGO landbouw afdeling, met later een hoofdvestiging in Woubrugge.
Een extra verkoop punt in Delft voor Toyota werd een verplichting . De eerste vestiging in Delft was aan de Nieuwe Langendijk, waar tegenwoordig het verzorging centrum staat. Een heel kleine showroom, waar we al snel weer uit gingen. Na 25 jaar ondernemen hield vader Joop het voor gezien en nam zijn zoon Wout het autobedrijf in 1980 over. In dat  zelfde jaar werd een nieuwe locatie gevonden voor Toyota in Delft. Aan de Wateringsevest kwam de showroom en aan het Noordeinde de werkplaats. Net buiten het centrum was DIGO voor de klant beter bereikbaar.

 In de tachtiger jaren groeide het autobedrijf enorm. Om de kwaliteit van de geboden service en diensten te waarborgen werd er gewerkt aan een nieuw pand. Centrale ligging, ruime parkeer gelegenheid een perfecte bereikbaarheid en alles onder één dak waren belangrijke sleutel woorden. In 1989 werd de opening van ons pand in Delft aan de Reinier de Graafweg groots gevierd.

In 1990 hebben we onze dochtermaatschappij Superlease Holland opgericht. Dit onafhankelijke bedrijf is eveneens gevestigd in ons pand aan de Reinier de Graafweg. Zij werken geheel zelfstandig en leasen alle merken personen- en bedrijfswagens. Superlease is één van eerste leasemaatschappijen met een online calculator, zodat tarieven transparant en inzichtelijk zijn.

De jaren negentig waren voor Toyota en vooral voor DIGO goed. Het uitgebreide assortiment aan Toyota modellen, het enorme aanbod aan gebruikte auto's van diverse merken, de gezelligheid, service, kwaliteit en niet te vergeten de motivatie van onze medewerkers zorgden voor een stevige groei. Zo werd ons bedrijf en onze klantenkring steeds groter en hebben  we in 2007 het pand aangekocht aan de Motorenweg in Delft. Na een periode van verbouwen zijn we sinds 2008 Vakgarage DIGO. Een zeer gespecialiseerd bedrijf voor verkoop van alle merken auto's zowel nieuw als gebruikt. Uiteraard kunt u hier ook prima terecht voor onderhoud en reparatie aan alle merken auto's en wel tegen zeer concurrende prijzen! Kijk en vergelijk ons aanbod.